Pressemeddelelse fra Avedøre Green City:

Ladestandere beskyttet af strømproducerende tag i Avedøre Green City

Et banebrydende projekt i Avedøre Green City er ved at tage form. Som den første af sin art er en ny bæredygtig og æstetisk løsning til overdækkede ladestandere ved at blive bygget.

”De solcelleoverdækkede ladestandere er en helt ny måde at tænke e-mobilitet på og er et symbol på borgernes engagement i Avedøre Green City. Det er en meget spændende milepæl i Avedøre Green City.” siger formand Johannes Pleidrup efter bestyrelsesmødet i det lokalt ejede Energifællesskab Avedøre A.M.B.A. Bestyrelsen besluttede enstemmigt at påtage sig at realisere de to gange 22 kW ladestandere beskyttet af en solenergi-producerende overdækning for en borgergruppe fra Avedøre Green City. Avedøre Fjernvarme er en del af Energifællesskab Avedøre A.M.B.A.

Borgergruppen fra Avedøre Green City tog initiativ til at søge om økonomisk støtte til etablering af ladestandere til elbiler, da de ikke på nuværende tidspunkt har nogen i området.

De modtog midler fra Pulje til Grøn By fra Hvidovre Kommune i oktober 2020. Sammen med European Green Cities og Solar Lighting Enterprise ApS er borgergruppen kommet på en spændende løsning: To ladestandere, der servicerer to elbiler hver, bliver dækket af en carport-lignende løsning med solpaneler på toppen. Konstruktionen er designet til at komplimentere omgivelserne og fungerer som ambassadør for grøn omstilling og grøn mobilitet.

Vi er i gang med at skabe en unik, arkitektonisk og bæredygtig konstruktion, der dækker fire parkeringspladser ved Hvidovre Gymnasium. På seks stålben og tre douglasbjælker er et solcelletag på 11,88 kWp udhængt.”  – siger Martin Dietz – administrerende direktør for Solar Lightning Entreprise, der har påtaget sig opgaven at udvikle og bygge de solcelleoverdækkede ladestandere i Avedøre Green City og samtidig påtage sig Charge Point Operator-rollen.

Anlægget leverer den første lokalt producerede energi til Energifællesskab Avedøre, der samtidig forbedrer infrastrukturen for elbilsejere i området og bidrager til reduktionen af CO2-udledning.

Anlægget er planlagt til at være i drift den 31. maj. Det har modtaget yderligere midler fra parkering tech-selskabet Easypark, der hjælper bilister med at finde, styre, parkere og lade deres elbiler. Easypark deler visionen om at gøre byer mere beboelige, der går hånd i hånd med både borgergruppens og Energifællesskab Avedøres bæredygtige e-mobilitetsvisioner.

Tilmeld dig Avedøre Green Citys nyhedsbrev og hold dig opdateret om projektet her: greencities.eu/agcnyhedsbrev

Se den oprindelige Pressemeddelse fra Avedøre Green City