25 år i fjernvarmens og den grønne omstillings tjeneste

I starten af april kunne Erik Christiansen, direktør i EBO Consult, fejre 25-års jubilæum. Han har brugt ca. 1/3 af sit liv i fjernvarmens og den grønne omstillings tjeneste.

EBO Consult, som vi kender det i dag tog sin spæde start, da Erik Christiansen i en alder af 40 begyndte som direktør for EBO Consult i 1996. I starten bestod virksomheden af i alt 3 medarbejdere, der til daglig administrerede to fjernvarmeselskaber i Hvidovre, der dengang hed Nord og Syd. Udover administration af fjernvarmen, bød starten på mange visioner og forskellige projekter indenfor energi, såsom miljøvenlig rensning af vasketøjet, økohuse, gyllerensning, implementering af vedvarende energi i Hvidovre Stadion og deltagelse i European Housing Ecology Network (EHEN), der havde til formål at samle viden om energieffektivisering af boliger.

Erik Christiansen, direktør i EBO Consult

Erik Christiansen, direktør i EBO Consult

I starten af april kunne Erik Christiansen, direktør i EBO Consult, fejre 25-års jubilæum. Han har brugt ca. 1/3 af sit liv i fjernvarmens og den grønne omstillings tjeneste.

EBO Consult, som vi kender det i dag tog sin spæde start, da Erik Christiansen i en alder af 40 begyndte som direktør for EBO Consult i 1996. I starten bestod virksomheden af i alt 3 medarbejdere, der til daglig administrerede to fjernvarmeselskaber i Hvidovre, der dengang hed Nord og Syd. Udover administration af fjernvarmen, bød starten på mange visioner og forskellige projekter indenfor energi, såsom miljøvenlig rensning af vasketøjet, økohuse, gyllerensning, implementering af vedvarende energi i Hvidovre Stadion og deltagelse i European Housing Ecology Network (EHEN), der havde til formål at samle viden om energieffektivisering af boliger.

Solfanger-paneler på taget af Store Hus

I takt med at flere fjernvarmeselskaber i Hvidovre ønskede, at EBO Consult skulle varetage administrationen og driften, blev kerneopgaven i højere grad varetagelse af fjernvarmeforsyningen i Hvidovre. EBO Consult voksede, og flere medarbejdere blev ansat, der kunne varetage de voksende arbejdsopgaver.

Meget er lykkedes over de 25 år – bl.a. kan nævnes Store Hus, der er en boligafdeling i Avedøre. I et samarbejde mellem beboerne og Avedøre Fjernvarme A.M.B.A, der administreres af EBO Consult, lykkedes det at gå sammen om at skabe en positiv og vedvarende miljøforandring. I fællesskab blev der etableret solfanger-paneler på taget af boligafdelingen, og solcellepaneler på Sydfacaden, der forsyner fjernvarmeselskabet med varme samt strøm til beboerne. Derudover blev Store Hus i folkemunde omdøbt til Solhuset.

Solfanger-paneler på taget af Store Hus

I takt med at flere fjernvarmeselskaber i Hvidovre ønskede, at EBO Consult skulle varetage administrationen og driften, blev kerneopgaven i højere grad varetagelse af fjernvarmeforsyningen i Hvidovre. EBO Consult voksede, og flere medarbejdere blev ansat, der kunne varetage de voksende arbejdsopgaver.

Meget er lykkedes over de 25 år – bl.a. kan nævnes Store Hus, der er en boligafdeling i Avedøre. I et samarbejde mellem beboerne og Avedøre Fjernvarme A.M.B.A, der administreres af EBO Consult, lykkedes det at gå sammen om at skabe en positiv og vedvarende miljøforandring. I fællesskab blev der etableret solfanger-paneler på taget af boligafdelingen, og solcellepaneler på Sydfacaden, der forsyner fjernvarmeselskabet med varme samt strøm til beboerne. Derudover blev Store Hus i folkemunde omdøbt til Solhuset.

Samtidig med at være dybt engageret i fjernvarmeforsyningen, er Erik aktiv indenfor borgerinddragelse i vedvarende energiprojekter. Han var en vigtig brik i realiseringen af Middelgrundens Vindmøllelaug, der består af 10 ud af de 20 ikoniske havvindmøller. Havvindmøllerne er placeret ud for Københavns Havn. De 10 havvindmøller blev realiseret ved at sælge 40.500 andele til lokale borgere. I dag er havvindmøllerne verdensberømte og fotograferet adskillige gange. Siden laugets start har Erik været formand, og er det stadig i dag. Efter det succesfulde vindmølleprojekt, har Erik været involveret i flere vedvarende energiprojekter med borgerinddragelse – bl.a. kan nævnes Samsø Havvind, Hvidovre Vindmøllelaug og Københavns solcellelaug.

Middelgrundens Vindmøllelaug

Middelgrundens Vindmøllelaug

Samtidig med at være dybt engageret i fjernvarmeforsyningen, er Erik aktiv indenfor borgerinddragelse i vedvarende energiprojekter. Han var en vigtig brik i realiseringen af Middelgrundens Vindmøllelaug, der består af 10 ud af de 20 ikoniske havvindmøller. Havvindmøllerne er placeret ud for Københavns Havn. De 10 havvindmøller blev realiseret ved at sælge 40.500 andele til lokale borgere. I dag er havvindmøllerne verdensberømte og fotograferet adskillige gange. Siden laugets start har Erik været formand, og er det stadig i dag. Efter det succesfulde vindmølleprojekt, har Erik været involveret i flere vedvarende energiprojekter med borgerinddragelse – bl.a. kan nævnes Samsø Havvind, Hvidovre Vindmøllelaug og Københavns solcellelaug.

Hvidovre Vindmøllelaug

Samtidig har Erik gjort et internationalt aftryk og indsats for at fremme borgerinddragelsen i vedvarende energiprojekter. Han har deltaget i klimatopmødet i Paris 2015, hvor der blev indgået en historisk aftale om at reducere CO2 udslippet. Erik deltog som ekspert indenfor borgerinddragelse og vedvarende energi. Samtidig har han været en af initiativtagerne til det europæiske netværk REScoop.eu, der i dag består af 1.900 europæiske vedvarende energiprojekter med borgerinddragelse, der tilsammen repræsenterer 1.250.000 borgere. I dag sidder Erik i bestyrelsen af REScoop.eu.

Hvidovre Vindmøllelaug

Samtidig har Erik gjort et internationalt aftryk og indsats for at fremme borgerinddragelsen i vedvarende energiprojekter. Han har deltaget i klimatopmødet i Paris 2015, hvor der blev indgået en historisk aftale om at reducere CO2 udslippet. Erik deltog som ekspert indenfor borgerinddragelse og vedvarende energi. Samtidig har han været en af initiativtagerne til det europæiske netværk REScoop.eu, der i dag består af 1.900 europæiske vedvarende energiprojekter med borgerinddragelse, der tilsammen repræsenterer 1.250.000 borgere. I dag sidder Erik i bestyrelsen af REScoop.eu.

EBO Consult er i dag en virksomhed på i alt 13 medarbejdere, der tilsammen administrerer og drifter 5 fjernvarmeselskaber, og arbejder for at fremme borgerinddragelsen i vedvarende energiprojekter – også kaldet energifællesskaber.

Dagen blev fejret under corona-venlige forhold med anrettet frokost i EBO Consult.

Solcellepaneler på Sydfacaden af Store Hus

Solcellepaneler på Sydfacaden af Store Hus

EBO Consult er i dag en virksomhed på i alt 13 medarbejdere, der tilsammen administrerer og drifter 5 fjernvarmeselskaber, og arbejder for at fremme borgerinddragelsen i vedvarende energiprojekter – også kaldet energifællesskaber.

Dagen blev fejret under corona-venlige forhold med anrettet frokost i EBO Consult.