Energilagring spiller en stigende rolle i energifællesskaber.

Kunsten ved at etablere et energifællesskab er at balancere forbrug og produktion. I nogle tilfælde kan det derfor være relevant at kigge på en løsning som energilagring.

På nuværende tidspunkt arbejder vi på at installere et 0,5 megawatt batteri i en af de fjernvarmecentraler, som vi drifter. Batteriet skal lagre den overskydende energi fra datacenteret, og konvertere energien til fjernvarme til glæde og gavn for forbrugerne.

Hvis du har fået lyst til at vide mere, kan du læse interviewet her

Eller deltage i webinaret ”Hvordan kan vi fremme energifællesskaber i Danmark?”, der afholdes af Axcelfuture og Dansk Center for Energilagring: Hvordan kan vi fremme energifællesskaber i Danmark? – Tietgenfonden (23video.com)

På webinaret vil Stephan C. Krabsen, community manager, fortælle mere om fordelene ved energifællesskabsmodellen, mens Dorthe Gram fra Cerius-Radius vil fortælle om perspektiver i energifællesskaber fra elnetselskabernes synspunkt og Energistyrelsen vil fortælle om lovgivningen på området.